Løkkefondens historie

25 % af 25-årige mænd har i dag ikke anden uddannelse end folkeskolen. Drengenes karaktergennemsnit er 10 % lavere end pigernes. Kendsgerningerne er mange flere. Danmark kan siges at have et drengeproblem.

Dette var baggrunden for, at Lars Løkke Rasmussen i 2012 stiftede Løkkefonden. Han ønsker at bringe drenge væk fra kanten og ind i fællesskabet. Fonden er uafhængig, almennyttig og med egen direktør og bestyrelse.

Løkkefonden har siden 2012 udviklet en række projekter i samarbejde med førende forskere og praktikere.

Projekternes grundlag er blandt andet: Tydelige forventninger til den enkelte, styrkebaseret pædagogik og de 7 karaktertræk som fundament for personlig læring.  Skærmbillede 2016-03-23 kl. 12.50.37

 

DrengeAkademiet

Første DrengeAkademi blev gennemført i 2012. Et pilotprojekt, hvor 25 drenge på en sommercamp arbejdede intenst med faglig og personlig læring og med markant fremgang. Projektet blev så vellykket, at Løkkefonden i dag har et årligt DrengeAkademi, hvor 100 drenge (7. og 8. klasse) fra hele landet deltager og indhenter markante efterslæb både fagligt og personligt. DrengeAkademiet er en 2 ugers læringscamp i sommerferien. Drengene knokler hver dag med fag, fysiske aktiviteter og personlig læring, hvor fokus og fundament er de 7 karaktertræk.

DrengeAkademiets resultater har skabt stor opmærksomhed. Akademiet fungerer som et læringslaboratorium. Vi forsker i og dokumenterer praksis, læringsmetoder mm. Når vi i dag samarbejder med kommuner og skoler involveres inspiration, materialer, metoder og pædagogik fra DrengeAkademiet, som viser sig at have stor læringsværdi for alle elever.

Læs mere om DrengeAkademiet:

Kristeligt Dagblad har lavet en reportage om DrengeAkademiet, læs den her

Clas overvinder sit læsehandikap efter deltagelse i DrengeAkademiet. Læs artikel i Thisted Dagblad her

Akademisk Forlag har udgivet en bog om DrengeAkademiet, læs den her

skaermbillede-2016-11-05-kl-13-19-45

 

 

 

 

 

Challenge

Løkkefondens Challenge startede i 2014. – Et cykelløb rundt i Danmark, hvor fagligt og personligt udfordrede drenge (9. klasse og ældre) er med. Formålet er blandt andet personligt boost og deraf motivation for uddannelse og arbejde.

I dag omfatter Challenge over 30 drenge fra hele landet. Drengene undervises i kost, ernæring, personlig udvikling og cykeltræning, og de 7 karaktertræk involveres hele tiden, fordi vi ved, de har særlig betydning for den enkeltes mulighed for uddannelse og job. De træner op til at gennemføre cykelløbet: ”Rundt i Danmark”, hvor de kører 600 km gennem Danmark på 5 dage. På Challenge oplever drengene personlig succes og genvinder troen på sig selv, .